Om oss

Ritmo Caleño är en organisation för danskurser i salsa med inriktning på den colombianska salsastilen. Stilen är även känd som Calisalsa, eftersom den härstammar från staden Cali i Colombia, vilken också anses vara salsans huvudstad i landet.

Calisalsan har influerats mycket av cha-cha-cha, guaracha, mambo, charleston och twist. Karaktäristiskt för den colombianska salsan är det snabba och tekniska fotarbetet till härliga energiska salsarytmer.

Huvudinstruktör och skolans grundare heter Rickard Berglund. Han är adopterad från Colombia och kom till Sverige som barn. I vuxen ålder fann han åter sina rötter i Colombia och reser numera tillbaka årligen. De senaste åren har han i samband med sina resor tränat salsa på ett flertal olika skolor däribland Escuela de Baile Latin Salsa, Academia de Baile – Constelación Latina, Sondeluz Fundación y Escuela de Salsa, Santa Salsa Escuela de Baile och Fundación Escuela de Baile Acrosalsa Latina. Skolorna är specialiserade på Calisalsa.

Vår ambition är att sprida intresset för colombiansk salsa i Sverige. Vi vill sprida den colombianska dansglädjen och ge alla som vill en möjlighet att lära känna ännu en härlig dansstil.